A Gasztromksó egy komplett étellel készült nektek. Amennyiben szeretitek a húsos, zöldséges ételeket feltétlenül olvassátok el a receptet és ráérő időtökben készítsétek el ezt a kulináris ételt. Higgyétek el nem fogtok csalódni.
Igazából nem tudtuk mi legyen az ebéd, ezért szétnéztünk a hűtőben, ahol egy frissen vásárolt csirkemell tekintett ránk, mellette egy füstölt tarja darab lapult meg, pár centivel mellette sajtkrémet találtunk. Bekukkantottunk a kamrába és megnéztük milyen élelmiszereket rejtenek a polcok. Megláttuk a csemegekukoricát és eldöntöttük nem kukoricázunk, mármint az ötlettel elkészítjük a különleges ízű egytálételt.
A köret hozzávalói
egy doboz konzerv kukorica
15 dkg füstölt tarja
Elkészítése
A füstölt tarját apró kockára összevágjuk és megfőzzük. A levét érdemes nem kiönteni, hanem félretenni, a hűtőben eláll, sőt le is lehet fagyasztani, amiből lencse, vagy babételek is készíthetőek. A kukoricát is megfőzzük, közben érdemes kóstolgatni, nehogy túl főjön, szerintünk roppanósan az igazi. Ezután leszűrjük és félretesszük.
A mell hozzávalói
A kétlábú tollasra tessenek gondolni.
egy csirkemell
10 dkg sajtkrém
Elkészítése
Sokan a csirkemellről azt gondolják, hogy száraz alapanyag, emiatt ódzkodnak az elkészítéséről, egy kis kreativitással ezt a problémát is megoldhatjuk. Kevés zsiradékkal, töltelékkel, ahogy látni fogjátok a végeredmény egy omlós húsétel lesz.
A húst kettévágjuk, és óvatosan éles késsel kicsontozzuk, amit ugyancsak nem érdemes kidobni, később egy húslevesbe beletehetjük. A mellet négy egyenlő részre vágjuk körülbelül 2 centi vastagságúra, majd kiklopfoljuk. Arra érdemes figyelni, hogy ne legyen lukacsos, mert a töltelék a sütés során kifolyhat. Ezután a húsra rákenjük a sajtkrémet és feltekerjük. Fogpiszkálóval összetűzzük. Egy serpenyőben forró olajon kérgesre pirítjuk, beletesszük a tepsibe a tarja főzővizéből meglocsoljuk és körülbelül 200 fokon 15 percig sütjük.
Miután a szárnyas elkészül a kukoricát, összekeverjük a tarjával és pár perc után az omlós, ízletes csirkemellel elfogyasztjuk.
Jó étvágyat Kíván a Gasztromuksó!