Gasztromuksó

Gasztromuksó

Füstölt tarjás kukorica sajtkrémmel töltött csirkemellel

gasztro

2023. január 30. - Gyógyosok

A Gasztromksó egy komplett étellel készült nektek. Amennyiben szeretitek a húsos, zöldséges ételeket feltétlenül olvassátok el a receptet és ráérő időtökben készítsétek el ezt a kulináris ételt. Higgyétek el nem fogtok csalódni.

sajttal_toltott_csirkemell_1.jpg

Igazából nem tudtuk mi legyen az ebéd, ezért szétnéztünk a hűtőben, ahol egy frissen vásárolt csirkemell tekintett ránk, mellette egy füstölt tarja darab lapult meg, pár centivel mellette sajtkrémet találtunk.  Bekukkantottunk a kamrába és megnéztük milyen élelmiszereket rejtenek a polcok. Megláttuk a csemegekukoricát és eldöntöttük nem kukoricázunk, mármint az ötlettel elkészítjük a különleges ízű egytálételt.

A köret hozzávalói

egy doboz konzerv kukorica

15 dkg füstölt tarja

Elkészítése

 A füstölt tarját apró kockára összevágjuk és megfőzzük. A levét érdemes nem kiönteni, hanem félretenni, a hűtőben eláll, sőt le is lehet fagyasztani, amiből lencse, vagy babételek is készíthetőek. A kukoricát is megfőzzük, közben érdemes kóstolgatni, nehogy túl főjön, szerintünk roppanósan az igazi. Ezután leszűrjük és félretesszük.

A mell hozzávalói

A kétlábú tollasra tessenek gondolni.

egy csirkemell

10 dkg sajtkrém

Elkészítése

Sokan a csirkemellről azt gondolják, hogy száraz alapanyag, emiatt ódzkodnak az elkészítéséről, egy kis kreativitással ezt a problémát is megoldhatjuk. Kevés zsiradékkal, töltelékkel, ahogy látni fogjátok a végeredmény egy omlós húsétel lesz.

A húst kettévágjuk, és óvatosan éles késsel kicsontozzuk, amit ugyancsak nem érdemes kidobni, később egy húslevesbe beletehetjük. A mellet négy egyenlő részre vágjuk körülbelül 2 centi vastagságúra, majd  kiklopfoljuk. Arra érdemes figyelni, hogy ne legyen lukacsos, mert a töltelék a sütés során kifolyhat. Ezután a húsra rákenjük a sajtkrémet és feltekerjük. Fogpiszkálóval összetűzzük. Egy serpenyőben forró olajon kérgesre pirítjuk, beletesszük a tepsibe a tarja főzővizéből meglocsoljuk és körülbelül 200 fokon 15 percig sütjük.

Miután a szárnyas elkészül a kukoricát, összekeverjük a tarjával és pár perc után az omlós, ízletes csirkemellel elfogyasztjuk.

Jó étvágyat Kíván a Gasztromuksó!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztromukso.blog.hu/api/trackback/id/tr5018037364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása